Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Finom fasírt

Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)

  • 20 dkg darált marhacomb
  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 5 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 dl olaj (sütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:
A zsemléket felszeleteljük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben, amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húsokat, a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, az olívaolajat, a zsemlemorzsa felét, jól összekeverjük, azután sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a maradék zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk és megforgatjuk benne. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a húsgolyókat. Friss zöldségekkel vagy zöldbabfőzelékkel tálaljuk.
 

Darált marhacomb 0,2 kg 1899 Ft/kg 380 Ft
Darált sertéslapocka 0,2 kg 999 Ft/kg 200 Ft
Darált pulykahús 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft
Zsemle 5 db 15 Ft/db 75 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1300 Ft/kg 13 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
Zsemlemorzsa 0,1 kg 456 Ft/kg 46 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1399 Ft/l 70 Ft
Olaj 0,4 l 389 Ft/l 156 Ft
       
      1219 Ft: 4 = 305 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben