foetel Finom fasírt

Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)

20 dkg darált marhacomb

20 dkg darált sertéslapocka

20 dkg darált pulykahús

5 db zsemle

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

10 dkg zsemlemorzsa

1 tk. őrölt piros paprika

1 ek. olívaolaj

4 dl olaj (sütéshez)

só, bors


Elkészítési mód:

A zsemléket felszeleteljük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben, amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húsokat, a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, az olívaolajat, a zsemlemorzsa felét, jól összekeverjük, azután sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a maradék zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk és megforgatjuk benne. Menet közben az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a húsgolyókat. Friss zöldségekkel vagy zöldbabfőzelékkel tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben