Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsós-vargányagombás tagliatelle

Hozzávalók:(320 kcal)

  • 40 dkg tagliatelle (olasz metélt tészta)
  • 20 dkg vargányagomba
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezánsajt

 

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymával megpirítjuk vajban a vargányagombát, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, felöntjük tejjel és egy forralás után rövid idő alatt készre főzzük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és összekeverjük a gombás-zöldborsós raguval. Parmezánsajttal meghintve tálaljuk.

 

Tagliatelle 0,4 kg 1589 Ft/kg 636 Ft
Zöldborsó 0,2 kg 479 Ft/kg 96 Ft
Vargányagomba 0,2 kg 3990 Ft/kg 798 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 239 Ft/kg 24 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Parmezánsajt 0,05 kg 4490 Ft/kg 225 Ft
Tej 0,05 l 189 Ft/l 9 Ft
       
      1853 Ft: 4 = 465 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben