Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Citromos rántott pontypatkó

Hozzávalók:
(4 személyre) 
(500 kcal/fő)

 

  • 8 szelet pontypatkó
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tubus majonéz
  • 30 dkg citrom
  • olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:

A pontypatkót besózzuk, habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk, (megj.: Én nem használok a panírozáshoz lisztet.) azután forró olajban aranybarnára sütjük. Majonézzel és citrommal díszítve tálaljuk.

Pontypatkó 0,6 kg 1999 Ft/kg 1 200 Ft
Tojás 3 db 35 Ft/db 105 Ft
Zsemlemorzsa 0,2 kg 456 Ft/kg 91 Ft
Majonéz 1 tub. 375 Ft/tub 375 Ft
Citrom 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft
       
      1981 Ft: 4 = 495 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 960 Ft. / fő
       

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben