Hozzávalók:
(4 személyre) (680 kcal/fő)
30 dkg spagetti
20 dkg csirkemellfilé
10 dkg vargányagomba (mélyhűtött)
10 dkg baconszalonna
1 cs petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
1 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezánsajt
5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A tésztát enyhén sós forró vízben harapósra (al dente) főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk. Közben a gombát és a csirkemellet kockákra, a szalonnát zsüliennre (metéltre), a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot forró vízzel leforrázzuk, majd a héjától megtisztítjuk. Olívaolajon a gombát és a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét és a paradicsomot. Az egészet zsírjára sütjük, és sóval ízesítjük. A tejfölt a tejszínnel, a reszelt parmezán sajttal simára keverjük, és felöntjük vele a ragut. Vajjal dúsítjuk, majd összekeverjük a tésztával, és egy forralás után forrón tálaljuk.