Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gombás pulykamedalion baconbe göngyölt spárgával

Hozzávalók:
(4 személyre) (485 kcal/fő)

  • 60 dkg pulykamedalion
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 4 cs. spárga
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A pulykamedaliont felszeleteljük, sóval ízesítjük, és egy serpenyőben vajban megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a finomra vágott hagymával együtt forró olajban megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a spárgát 10-15 perc alatt megfőzzük, 8 csomóra szedjük, bacon szalonnába göngyöljük, és olajon megpirítjuk. A hús mellé raguként adjuk a pirított gombát, köretként a baconbe csavart spárgát, és póréhagymával, koktélparadicsommal díszítve kínáljuk.

 

Pulykamedallion 0,6 kg 1198 Ft/kg 719 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 339 Ft/kg 51 Ft
Csiperkegomba 0,4 kg 899 Ft/kg 360 Ft
Vaj 0,2 kg 1300 Ft/kg 260 Ft
Szeletelt bacon szalonna 0,2 kg 2495 Ft/kg 499 Ft
Spárga 4 cs. 499 Ft/cs 1 996 Ft
       
      3885 Ft: 4 = 970 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben