Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykapecsenye medvehagyma mártásban, párolt sáfrányos rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Pulykapecsenye medvehagyma mártásban, párolt sáfrányos rizzsel

Pulykapecsenye medvehagyma mártásban, párolt sáfrányos rizzsel (490kcal/ fő)
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 10 dkg sertészsír
  • fél csokor medvehagyma
  • 1 kis fej zeller

Medvehagyma mártáshoz:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítési mód:
A zsír felében megpirítjuk a sóval bedörzsölt pulykahúst, belerakjuk az apróra vágott medvehagymát és a kockákra vágott zellert. 1 dl vízzel felöntjük és fedő alatt félpuhára pároljuk. A tepsit a zsír másik felével kikenjük, belerakjuk a párolt pulykahúst és 250 °C-os előmelegített sütőben pirosra sütjük. Menet közben a medvehagymát leturmixoljuk, a vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, majd habosra hevítjük. Beletesszük a medvehagyma pépet és tejjel felöntjük. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Felforraljuk és addig keverjük, amíg szép bársonyos besamel mártást nem kapunk. Ha nagyon sűrű, tejjel hígíthatjuk. Tejföllel összekeverjük, a kész medvehagyma mártással leöntjük a sült húst, majd sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Köret:

  • Rizs (310 kcal/fő)
  • Hozzávalók:(4 személyre)
  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. friss petrezselyemzöld
  • 1 kk. őrölt sáfrány
  • 2 kanál olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sáfrányt. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő sárga rizsköretet kapunk. A medvehagymás pulykapecsenye mellé tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben