Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb céklasalátával

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (540 kcal/fő)
12 db csirkecomb
80 dkg cékla
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl citromlé
3 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 150 °C-on 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük és készre sütjük. A céklát héjától megtisztítjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, azután felszeleteljük és olívaolajjal, citromlével és cukorral ízesítjük. Szőlővel díszítve, köretként tálaljuk a csirkecomb mellé.
 

Csirkecomb 1 kg 519 Ft/kg 519 Ft
Cékla 0,8 kg 249 Ft/kg 200 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1600 Ft/l 80 Ft
Citromlé 0,05 l 259 Ft/l 13 Ft
Cukor 0,03 kg 189 Ft/kg 6 Ft
       
      818 Ft: 4 = 205 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben