Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonyás hús Ádi módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Tarhonyás hús Ádi módra

Tarhonyás hús, Ádi módra (920 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg sertés szűzérme
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 10 dkg csabai szalámi
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg kalocsai édes őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a szalonnát, a paprikát, a héjától tisztított, forrázott paradicsomot kockákra, a szalámit karikákra vágjuk és a zsír felén az egészet megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal beízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zsír másik felével egy tepsit kikenünk és a tarhonya felével elterítjük, majd a fele burgonyát egyenletesen rárakjuk, azután a pörkölt felével lefedjük és ezt a sorrendet megismételjük. Az egészet enyhén sós tejföllel leterítjük. 250 °C-os előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben