topbar
fejlec01

 foetel Tarhonyás hús Ádi módra

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

25 dkg sertés szűzérme

25 dkg házi tarhonya

10 dkg csabai szalámi

5 dkg császárszalonna

1 kis fej vöröshagyma

2 db paradicsom

1 db tv paprika

50 dkg burgonya

3 dkg kalocsai édes őrölt paprika

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

5 dkg sertészsír

só, bors

 

Elkészítési mód:

A hagymát, a húst, a szalonnát, a paprikát, a héjától tisztított, forrázott paradicsomot kockákra, a szalámit karikákra vágjuk és a zsír felén az egészet megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal beízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zsír másik felével egy tepsit kikenünk és a tarhonya felével elterítjük, majd a fele burgonyát egyenletesen rárakjuk, azután a pörkölt felével lefedjük és ezt a sorrendet megismételjük. Az egészet enyhén sós tejföllel leterítjük. 250 °C-os előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben