Hozzávalók: (4 személyre)
25 dkg sertés szűzérme
25 dkg házi tarhonya
10 dkg csabai szalámi
5 dkg császárszalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db tv paprika
50 dkg burgonya
3 dkg kalocsai édes őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
5 dkg sertészsír
só, bors
Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a szalonnát, a paprikát, a héjától tisztított, forrázott paradicsomot kockákra, a szalámit karikákra vágjuk és a zsír felén az egészet megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal beízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zsír másik felével egy tepsit kikenünk és a tarhonya felével elterítjük, majd a fele burgonyát egyenletesen rárakjuk, azután a pörkölt felével lefedjük és ezt a sorrendet megismételjük. Az egészet enyhén sós tejföllel leterítjük. 250 °C-os előmelegített sütőben szép barnára sütjük.