Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gombás szűzpecsenye cukkinitócsnival

Hozzávalók:
(4 személyre) (550 kcal/ fő)

 

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 40 dkg gombafej
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 ek. olaj

 

Cukkinitócsni


Hozzávalók:

  • 4 db cukkini
  • 2 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors


Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét egyenlő darabokra felkarikázzuk, megnyomkodjuk, besózzuk. A gombafejeket jól átmossuk. Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a gombafejeket, a szűzpecsenye-karikákat és az összetört friss rozmaringot. A gombának és a húsnak mind a két oldalát megpirítjuk. ½ dl vizet teszünk hozzá és pár pillanatig fedő alatt pároljuk. Menet közben a cukkinit megmossuk, és lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A tócsnit szalvétára kiszedjük és a felesleges olajat felitatjuk. A cukkinitócsnira rakjuk a húst és a gombát, a pecsenyelével leöntjük és friss rozmaringgal díszítve tálaljuk.

Szűzpecsenye 0,6 kg 1980 Ft/kg 1 188 Ft
Gomba 0,4 kg 999 Ft/kg 400 Ft
Rozmaring 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft
Cukkini 1,2 kg 699 Ft/kg 839 Ft
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 6 Ft
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
Tejföl 0,1 kg 652 Ft/kg 65 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
       
      2876 Ft: 4 = 720 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben