Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos sertéskaraj jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

  • 60 dkg sertéskaraj filé
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A húst 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, majd kevés olajon elősütjük. A sajtot 8 szeletre vágjuk és lefedjük vele a húst. Szalamanderba rakjuk és addig sütjük míg a teteje szép aranybarna lesz. Köretként párolt rizst ajánlok.

 

Párolt jázminrizs


Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 32 dkg jázminrizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 cs. petrezselyemzöld
  • 2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. (Így a rizs fölszívja a nedvességet.) A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a petrezselyemzöldet leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A hús mellé formázva köretként tálaljuk.

 

Sertéskaraj filé 0,6 kg 1549 Ft/kg 929 Ft
Trappisa sajt 0,3 kg 1399 Ft/kg 420 Ft
Jázminrizs 0,32 kg 598 Ft/kg 191 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 349 Ft/kg 52 Ft
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
Petrezselyemzöld 2 cs. 99 Ft/cs 198 Ft
Vaj 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft
       
      1935 Ft: 4 = 460 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben