Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemell csíkok bundában, zöld párolt rizzsel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Csirkemell csíkok bundában, zöld párolt rizzsel

Csirkemell csíkok bundában, zöld párolt rizzsel (300 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek. liszt
  • 5 db tojás
  • 1 ek. tej
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • 2 db friss bazsalikomlevél

Zöld párolt rizs (310 kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 csomó medvehagyma
  • 2 dkg vaj


Elkészítési mód:

A húst csíkokra vágjuk, sóval és liszttel meghintjük és jól összekeverjük. A tojásokból, a lisztből, a tejből palacsintatésztát készítünk. A bazsalikomleveleket leturmixoljuk, hozzáadjuk, sóval beízesítjük és simára keverjük. A csirkemell csíkokat a tésztába megforgatjuk és forró olajban kisütjük. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a medvehagymát leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A hús mellé formázva köretként tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben