Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajban párolt spárga pirított spagettivel

Hozzávalók:
(4 személyre) (420 kcal/fő)

  • 40 dkg fehér spárga
  • 40 dkg zöld spárga
  • 32 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej fehérhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  •  

Elkészítési mód:

A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egy forralásig főzzük, majd vajban megpároljuk. Közben a spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. A hagymát csíkokra vágjuk, wokban olívaolajon üvegesre sütjük, azután hozzáadjuk a tésztát, ráöntjük a szójaszószt, és addig pirítjuk, míg a szójamártás egyenletesen eloszlik rajta. Köretként tálaljuk a spárga mellé.

 

Fehér spárga 0,4 kg 990 Ft/kg 396 Ft
Zöld spárga 0,4 kg 990 Ft/kg 396 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Spagetti 0,32 kg 598 Ft/kg 191 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1400 Ft/l 70 Ft
Fehérhagyma 0,15 kg 599 Ft/kg 90 Ft
Szójaszósz 0,05 l 1499 Ft/l 75 Ft
       
      1283 Ft: 4 = 320 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben