Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rák tempura vajban párolt kínai kellel

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (180 kcal/ fő)

 

  • 80 dkg királyrák
  • 2 db kínai kel
  • 5 dkg vaj
  • olaj (a sütéshez)


A tempurabundához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 4 db tojás
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 2 dl jeges víz
  • só, bors


Elkészítési mód:
A lisztet, a tojást, a szódabikarbónát a jeges vízzel palacsintatészta állagúra keverjük és sóval, borssal ízesítjük. A rákról a nedvességet papírtörlővel felitatjuk, egyenként belemártjuk a masszába, majd bő, forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben vajban megpároljuk a kínai kelt, sóval ízesítjük és ceruzababbal esztétikusan kínáljuk a rák tempura mellé.
 

Királyrák 0,8 kg 4490 Ft/kg 3 592 Ft
Kínai kel 2 db 349 Ft/db 698 Ft
Vaj 0,05 dkg 1300 Ft/kg 65 Ft
Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 23 Ft
Kukoricaliszt 0,1 kg 279 Ft/kg 28 Ft
Tojás 4 db 35 Ft/db 140 Ft
       
      4546 Ft: 4 = 1135 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben