Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertésszűzérme roppanós zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre) (520 kcal/fő)

 

  • 80 dkg sertésszűzérme
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg ceruzabab
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét egészben sóval, borssal bedörzsöljük, kevés olajban forgatva kérget sütünk rá, azután felszeleteljük. A karfiolt és a ceruzababot egy forralásig enyhén sós vízben megfőzzük, és a vajban párolt zöldborsóval együtt köretként kínáljuk a hús mellé.
 

Sertésszűzérme 0,8 kg 1890 Ft/kg 1 512 Ft
Karfiol 1 db 499 Ft/db 499 Ft
Zöldborsó 0,2 kg 519 Ft/kg 104 Ft
Ceruzabab 0,1 kg 799 Ft/kg 80 Ft
Vaj 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft
       
      221 Ft: 4 = 555 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben