Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Medvehagymába göngyölt sertés szűzérmék petrezselymes-vajas burgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Medvehagymába göngyölt sertésszűzérmék petrezselymes-vajas burgonyával
(780 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg sertés szűzérme
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 80 dkg burgonya

Elkészítési mód:

A sertésszüzet sóval bedörzsöljük, egészben körbetekerjük medvehagyma levelekkel. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel meglocsoljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on, kb. 10-15 percig pároljuk. Az alufóliából kicsomagoljuk, egyenletesen ráöntjük az olívaolajat, azután enyhén sózott tejföllel lefedjük, majd 10 percig tovább sütjük. Menet közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. A finomra vágott petrezselymet vajban megdinszteljük és hozzáadjuk a sós burgonyát. A húst érmékre vágjuk és köretként mellé esztétikusan a petrezselymes-vajas burgonyát tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben