Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marharostélyos vajban párolt kínai kellel, gombával, hüvelyes zöldborsóval

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)(830 kcal/fő)

  • 1,6 kg érlelt rostélyos
  • 20 dkg hüvelyes zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej kínai kel
  • 5 dkg vaj


Elkészítési mód:

Az érlelt marharostélyost többféleképpen süthetjük, ki hogyan szereti:
Rare (saignant):
angolosan sült (52 °C - 1 perc) kívül szürkésbarna, belül piros.
Medium-rare:
félig angolos (55 °C - 2 perc) kívül szürkésbarna, belül vörös.
Medium (point):
félig átsült (60 °C - 3 perc) belseje piros-rózsaszín.
Medium-well done:
(65 °C - 4 perc) a belseje rózsaszín.
Well done (bien cuit):
(71 °C - 5 perc) átsült.

Vajban megpároljuk az apróra vágott kínai kelt, a karikára vágott gombát és a hüvelyes zöldborsót, majd esztétikusan tálaljuk az elkészített hús mellé.

 

Érlelt rostélyos 1,6 kg 1799 Ft/kg 2 878 Ft
Hüvelyes zöldborsó 0,2 kg 799 Ft/kg 160 Ft
Gomba 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft
Kínai kel 1 db 399 Ft/db 399 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
       
      3682 Ft: 4 = 920 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben