Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsós rizseshús római tálban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Zöldborsós rizseshús római tálban (440 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 5 dkg sertés zsír
  • 2 ek. olaj
  • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 20 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors


Elkészítési mód:
A húst apró kockákra, a hagymát finomra, a kicsumázott tv paprikát karikákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és apróra aprítjuk. A felhevített zsírban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpörköljük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük. Sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a tv paprikát, a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük. 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön finom pörköltet készítünk. Menet közben olajon a rizst 3-4 percig fehérre hevítjük, majd beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük, felöntjük 5 dl vízzel és felforraljuk. Belerakjuk a zöldborsót és az egészet beleöntjük egy melegvízben előáztatott római tálba, a tetejével leborítjuk. Előmelegített 150 °C -os sütőben 25-30 perc alatt készre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben