topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre) (860 kcal/ fő)

 

40 dkg füstölt tarja

40 dkg pancetta

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 cs. friss oregano

1 cs. friss bazsalikom

olaj (a sütéshez)


Elkészítési mód:

A füstölt tarját felszeleteljük, olajban mindkét oldalát megpirítjuk, vízzel felöntjük, azután egy forralás után 40 °C-on kb. 2 óráig konfitáljuk. A pancettát (hasaalja szalonnát) besózzuk, finomra vágott oreganóval és bazsalikommal bedörzsöljük, felgöngyöljük, összekötözzük, majd hűtőben 4-5 °C-on minimum két hétig érleljük. Ezt követően edénybe rakjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, valamint a hagymát és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, éles késsel felszeleteljük és forró olajban, fedő alatt ropogósra sütjük. Esztétikusan, krokettel kínáljuk a konfitált füstölt tarja mellé.


Burgonyakrokett
Hozzávalók:

 

40 dkg burgonya

5 dkg liszt

2 db tojás

10 dkg zsemlemorzsa

1 dl olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben