Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált füstölt tarja sült pancettával, burgonyakrokettel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (860 kcal/ fő)

 

 

  • 40 dkg füstölt tarja
  • 40 dkg pancetta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. friss oregano
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • olaj (a sütéshez)


Elkészítési mód:

A füstölt tarját felszeleteljük, olajban mindkét oldalát megpirítjuk, vízzel felöntjük, azután egy forralás után 40 °C-on kb. 2 óráig konfitáljuk. A pancettát (hasaalja szalonnát) besózzuk, finomra vágott oreganóval és bazsalikommal bedörzsöljük, felgöngyöljük, összekötözzük, majd hűtőben 4-5 °C-on minimum két hétig érleljük. Ezt követően edénybe rakjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, valamint a hagymát és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, éles késsel felszeleteljük és forró olajban, fedő alatt ropogósra sütjük. Esztétikusan, krokettel kínáljuk a konfitált füstölt tarja mellé.


Burgonyakrokett
Hozzávalók:

  •  
  • 40 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj (a sütéshez)

 

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Füstölt tarja 0,4 kg 1890 Ft/kg 756 Ft
Pancetta 0,4 kg 1299 Ft/kg 520 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 349 Ft/kg 35 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Bazsalikom 1 cs. 369 Ft/cs 369 Ft
Oregano 1 cs. 369 Ft/cs 369 Ft
Burgonya 0,4 kg 249 Ft/kg 100 Ft
Liszt 0,05 kg 149 Ft/kg 8 Ft
Tojás 2 db 40 Ft/db 80 Ft
Zsemlemorzsa 0,1 kg 298 Ft/kg 30 Ft
Olaj 0,1 l 369 Ft/l 37 Ft
       
      2317 Ft: 4 = 580 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben