topbar
fejlec01

menu Mákos diós kakaós bejgli koszorú

 
Hozzávalók:
A tésztához:


60 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál olaj


Elkészítési mód:

Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az összetevőket, összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, cipókat formázunk, egy edénybe helyezzük és meleg helyen kb. 1 órát letakarva hagyjuk pihenni. Nagymamáink régen még párnát is raktak rá, hogy hamarabb megkeljen a tészta.


A töltelékekhez:
Mákos:

10 dkg darált mák
10 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 dkg vaníliás cukor
1 db reszelt citromhéj
3 dkg mazsola
1 dl tej


Diós:

10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 dkg vaníliás cukor
1 db reszelt citromhéj
3 dkg mazsola
1 dl tej


Kakaós:

10 dkg kakaó
10 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
5 dkg mazsola


Elkészítési mód:

A mákos és a diós tölteléket külön-külön azonos módon készítjük el. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket, tejjel fölöntjük, majd kevergetés közben sűrűre főzzük. A kakaós tölteléket egyszerűen, szárazon összekeverjük a cukrokkal és a mazsolával. A megkelt cipókat egy lisztezett nyújtódeszkára tesszük. Egyenként téglalappá nyújtjuk és a töltelékekkel külön-külön elterítjük, majd feltekerjük. A 3 db töltött tésztát kivajazott tepsibe rakjuk, végeit egymásba dugva kerek formára hajtjuk, szépen összedolgozzuk, koszorút formázunk belőle. Éles késsel bemetsszük a kalácsot körbe szimmetrikusan. A kalácsot letakarva 30 percig pihentetjük. Pihentetés után lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 200 °C-on, 35-40 percig pirosra sütjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben