Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rostélyos fűszervajjal, articsókával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (830 kcal/fő)

 

  • 80 dkg marharostélyos
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tubus mustár
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. bazsalikom
  • 1 cs. oregánó
  • 4 db articsóka
  • 1 dl olaj (a páchoz)

 

Elkészítési mód:

A 4 szelet húst fokhagymás-olajos-mustáros páccal bekenjük, majd hozzáadjuk a tisztított, darabolt vöröshagymát, olajjal felöntjük és egy hétig hűtőben érleljük. A vajat habosra felverjük, összekeverjük a finomra vágott oregánóval és bazsalikommal, sóval fűszerezzük, folpackba feltekerve rudat formálunk belőle, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A húst enyhén kiklopfoljuk, kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. A fűszervajat karikákra vágjuk, és ráhelyezzük a forró húsra. Köretként enyhén sós vízben párolt articsókát kínálunk.

 

Marharostélyos 0,8 kg 1899 Ft/kg 1 519 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 399 Ft/kg 60 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1199 Ft/kg 12 Ft
Mustár 1 tub. 295 Ft/tub 295 Ft
Olaj 0,1 l 379 Ft/l 38 Ft
Vaj 0,1 kg 1300 Ft/kg 130 Ft
Bazsalikom 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft
Oregánó 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft
Articsóka 4 db 399 Ft/db 1 596 Ft
       
      4348 Ft: 4 = 1090 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben