Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Töltött pulykatekercs Ádi módra, friss salátával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Töltött pulykatekercs Ádi módra, friss salátával (500kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)
 

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 5 dkg darált sertéscomb
  • 5 dkg darált marha bélszín
  • 5 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 levél bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
     

Elkészítési mód:

A fokhagymát és a friss fűszereket péppé turmixoljuk, majd összekeverjük a húsokkal, a tojásokkal, a zsemlemorzsával és az őrölt pirospaprikával. Sóval, borssal ízesítjük. A pulykamellet szétnyitjuk és egy folpackon keresztül téglalap alakúra klopfoljuk. A hústölteléket elterítjük egyenletesen a húson és feltekerjük, sóval bedörzsöljük, alufóliába becsomagoljuk, 2 dl vízzel meglocsoljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Levesszük az alufóliát, a húst olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C-on aranybarnára sütjük. Friss salátával díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben