Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált marharostélyos sült pancettával, burgonyagolyóval

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (940 kcal/ fő)

 

  • 80 dkg marharostélyos
  • 60 dkg hasaalja szalonna (pancetta)
  • 1-1 fej vöröshagyma
  • 2-2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. friss oregano
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • 1 cs. spárga
  • olaj (a sütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:

A szeletelt csontos marharostélyost bedörzsöljük borssal, fokhagymapéppel, üvegtálba rakjuk, hozzáadjuk a hámozott, darabolt vöröshagymát, annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje, majd folpackkal légmentesen lezárjuk. 48 órán keresztül hűtőben érleljük. Elkészítés előtt a pácolt húst serpenyőbe tesszük, az olajos páccal és kevés vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, majd egy forralás után fedő alatt 30-40 °C között 4-5 órán át konfitáljuk. Óvatosan lapátkanállal kiszedjük, hogy ne essen szét, majd kevés forró olajban rövid idő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. A hasaalja szalonnát besózzuk, finomra vágott oregánóval és bazsalikommal bedörzsöljük, felgöngyöljük, összekötözzük, majd hűtőben 4-5 °C-on minimum két hétig érleljük. Ezt követően edénybe rakjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, valamint a vöröshagymát, és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, éles késsel felszeleteljük és forró olajban, fedő alatt ropogósra sütjük. Esztétikusan, burgonyagolyóval, enyhén sós vízben párolt zöldspárgával kínáljuk a marharostélyos mellé.


Burgonyagolyó
Hozzávalók:

  •  
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • olaj (a sütéshez)

 

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Marharostélyos 0,8 kg 1990 Ft/kg 1 592 Ft
Hasaalja szalonna 0,6 kg 1469 Ft/kg 881 Ft
Vöröshagyma 0,3 kg 399 Ft/kg 120 Ft
Fokhagyma 0,02 kg 1199 Ft/kg 24 Ft
Oregano 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft
Bazsalikom 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft
Spárga 1 cs. 799 Ft/cs 799 Ft
Burgonya 0,4 kg 219 Ft/kg 88 Ft
Liszt 0,1 kg 155 Ft/kg 16 Ft
Tojás 1 db 40 Ft/db 40 Ft
       
      4258 Ft: 4 = 1065 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben