Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabos pulykatokány burgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre) (300 kcal/ fő)

 

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. friss kapor
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 ek. liszt
  • 80 dkg burgonya
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát karikákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a zöldbabot és a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel stauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben a burgonyát a héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és köretként tálaljuk a tokány mellé.

Zöldbabos pulykatokány burgonyával  (4 személyre)       
       
pulykamellfilé  0,60 kg 1999 Ft/kg 1 199 Ft
vöröshagyma 0,05  kg 239 Ft/kg 12 Ft
friss kapor 1 csomó 99 Ft/cs. 99 Ft
zöldbab 0,40 kg 398 Ft/kg 160 Ft
fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 29 Ft
liszt 0,02 kg 149 Ft/kg 3 Ft
olaj 0,05 l 430 Ft/l 22 Ft
burgonya 0,80 kg 300 Ft/kg 240 Ft
       
      1764 Ft:4 = 440 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben