topbar
fejlec01

foetel Zöldbabos pulykatokány burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (300 kcal/ fő)

60 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 cs. friss kapor
40 dkg zöldbab
1 ek. liszt
80 dkg burgonya
2 ek. olaj
só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát karikákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a zöldbabot és a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel stauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben a burgonyát a héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és köretként tálaljuk a tokány mellé.

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben