Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fokhagymás harcsafilé kapros metélttel

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (620 kcal/fő)

 

  • 80 dkg afrikai harcsafilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg olasz metélt tészta
  • 1 cs. kapor
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt harcsafilét fokhagymás tejben hűtőben 1 napig érleljük. Sütés előtt szalvétával a nedvességet felitatjuk, majd 5 dkg vajon pirosra sütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, azután lecsurgatjuk. A kaprot finomra vágjuk, vajon megdinszteljük, tejszínnel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd egy forralás után a tésztával összekeverjük és köretként kínáljuk a citrommal díszített hal mellé.

 

afrikai harcsafilé 0,80 kg 2930 Ft/kg 2 344 Ft
fokhagyma 0,04 kg 1299 Ft/kg 52 Ft
tej 0,5 l 179 Ft/l 90 Ft
vaj 0,10 kg 2495 Ft/kg 250 Ft
olasz metélt tészta 0,30 kg 1745 Ft/kg 524 Ft
kapor 1 csomó 99 Ft/cs. 99 Ft
tejszín 0,10 l 995 Ft/l 100 Ft
citrom 0,10 kg 699 Ft/kg 70 Ft
      3.529 Ft.: 4=  880 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben