Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feketekagyló pennetésztával

Hozzávalók: (4 személyre) (620 kcal/ fő)

 

 

  • 1 kg fekete kagyló
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 40 dkg pennetészta
  • 2 db citrom
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A kagylókat kefével jó erősen lesikáljuk és bő vízzel átmossuk. A fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét, a szárított paradicsomot, a kagylót és felöntjük 2 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük. 8-10 perc alatt készre főzzük. (Megj.: A kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.) Menet közben enyhén sós forró vízben a tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a kagylóhoz és összekeverjük. Tálalásnál citrommal díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.

feketekagyló 1 kg 1683 Ft/kg 1 683 Ft
fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 26 Ft
petrezselyemzöld  1 csomó  149 Ft/cs 149 Ft
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft
szárított paradicsom 0,05 kg 6327 Ft/kg 316 Ft
penne tészta 0,40 kg 878 Ft/kg 350 Ft
citrom 0,20 kg 699 Ft/kg 140 Ft

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben