Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Fonott szűzpecsenye steakburgonyával

Hozzávalók: (4 személyre) (570 kcal/fő)

 

 

  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 15 dkg baconszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 kg burgonya
  • olaj (a sütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:
A szűzpecsenyéket hosszában 3 részre szeljük, úgy hogy a végét nem vágjuk át. A csíkokat körbetekerjük bacon szalonnával, azután összefonjuk és a végét hústűvel összetűzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a rozmaringot rárakjuk majd alufóliába csavarva tepsibe rakjuk. 1 dl vízzel leöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, 20 percig pároljuk, azután levesszük az alufóliát, megsütjük és a hústűt kihúzzuk belőle. Menetközben a krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. Enyhén sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük és bő forró olajban pirosra sütjük, esztétikusan díszítve köretként tálaljuk a hús mellé.
 

sertésszűzpecsenye 0,60 kg 2 000 Ft/kg 1 200 Ft
baconszalonna 0,15 kg 2 180 Ft/kg 327 Ft
fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 26 Ft
rozmaring  2 szál 100 Ft 100 Ft
burgonya  1 kg 300 Ft/kg 300 Ft
       
      1.953 Ft.: 4=  490 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben