Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Harcsapaprikás tejfölös-kapros-tepertős túrós csuszával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Harcsapaprikás tejfölös-kapros-tepertős túrós csuszával (1000 kcal/ fő)
 

Hozzávalók: (4 személyre)
 

  • 60 dkg harcsafilé
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg házi csuszatészta
  • 30 dkg túró
  • 20 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • só, bors
     

Elkészítési mód:
 

A filézett harcsát, a szalonnát, a tv paprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra, a kaprot finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tv paprikát, a kaprot és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott halat, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk.
Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük. A túrót a 2 dl tejföllel és a tésztával összekeverjük. 150 °C –os előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a harcsapaprikás mellé. A tetejét megszórjuk a sült szalonnával.
 
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben