Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kacsacomb karamellizált almával, sült hagymás burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/ fő)

 

  • 4 db kacsacomb
  • 2 ek. olívaolaj
  • 80 dkg burgonya
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 4 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • só, bors
  • 2 dl olaj (a burgonya és a hagyma sütéséhez)


Elkészítési mód:
A kacsacombot megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, alufóliába csavarva tepsibe rakjuk. 1 dl vízzel leöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, 30 percig pároljuk, azután az alufóliát levesszük, a combokat olajjal meglocsoljuk, majd ropogósra sütjük. Menet közben a burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és olajon pirosra sütjük. A hagymát héjától megtisztítjuk, karikákra vágjuk, sóval meghintjük, lisztben megforgatjuk és olajban megsütjük. Az alma közepét egészben kiszúrjuk, felkarikázzuk, forró vajon megpirítjuk, megszórjuk cukorral és karamellizáljuk. Ezt követően a kacsacomb mellé ízlésesen tálaljuk, csakúgy mint a sülthagymás burgonyát.

kacsacomb 1 kg 2000 Ft/kg 2 000 Ft
olívaolaj 0,04 l  2 585 Ft/l 103 Ft
burgonya  0,80 kg 300 Ft/kg 240 Ft
vöröshagyma 0,80 kg 239 Ft/kg 191 Ft
liszt 0,05 kg 149 Ft/kg 8 Ft
alma 0,40 kg 379Ft/kg 152 Ft
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft
cukor 0,05 kg 240 Ft/kg 12 Ft
       
      2.831 Ft.: 4=  708 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben