Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfüves sertésszűzérme tócsnival

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/fő)

 

  • 80 dkg sertésszűzérme
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 csomó kakukkfű
  • 1 db kápia paprika


Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, serpenyőbe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és kérget pirítunk rá. Kevés folyadék hozzáadásával fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és zsírjára sütjük. A húst kivesszük, 8 szeletre vágjuk, ráöntjük a kápia paprikás pecsenye levet, tócsnival tálaljuk.

 

A tócsni hozzávalói:

 

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és kerek, 1 cm magas fémforma segítségével a tésztát beleadagoljuk (forma nélkül is készíthető). Két-három perc múlva a formát lehúzzuk, és a tészta másik felét is pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, a felesleges olajat felitatjuk, és köretként tálaljuk a szűzérme mellé.

sertésszűzérme  0,80 kg 2000 Ft/kg 1600 Ft.
olívaolaj 0,02 l 1800 Ft/l 45 Ft.
kakukkfű 1 csomó 400 Ft/cs 400 Ft.
kápia paprika  0,10 kg 800 Ft/kg 80 Ft.
burgonya 0,60 kg 300 Ft/kg 180 Ft.
liszt 0,10 kg 155 Ft/kg 15 Ft.
fokhagyma 0,01 kg 1500 Ft/kg 15 Ft.
tojás 2 db 48 Ft/db 96 Ft.
       
      2.430 Ft: 4 = 610 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 790 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben