Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéskarajfilé zöldfűszeres sajtmártásban sütve, vargánya gombás lapcsánkával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Sertéskarajfilé zöld fűszeres sajtmártásban sütve

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sertéskarajfilé
  • 1 csokor friss kapor
  • 4 levél friss bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg füstölt reszelt karaván sajt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A filézett hosszú karajt 8 szeletre vágjuk, sóval meghintjük, folpackon keresztül kiklopfoljuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés olajat felhevítünk és mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsit vajjal kikenünk és a húsokat belerakjuk. Menet közben a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtokat összekeverjük, sóval beízesítjük és hozzáadjuk a botmixerrel pépesre turmixolt friss zöld fűszereket, majd simára keverjük. A zöld mártással egyenként bevonjuk a tepsibe rakott húsokat. Előmelegített sütőben 150 °C –on készre sütjük.

Vargánya gombás lapcsánka 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítési mód:
A meghámozott lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojásokat, valamint a turmixgéppel péppé darált vargánya gombát és a fokhagymát. Sóval, borssal beízesítjük, majd jól összekeverjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajba beletesszük a tésztát, majd egy evőkanál segítségével kerek formára terítjük, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A gombás lapcsánkát szalvétára kiszedjük és a felesleges olajat felitatjuk. A hús mellé köretként tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben