Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos oldalas parasztos burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre) (460 kcal/ fő)

 

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 3 szál rozmaring
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg zsír


Elkészítési mód:
Az oldalast feldaraboljuk, sóval bedörzsöljük, edénybe rakjuk és félpuhára pároljuk, majd az edényből kivesszük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, rátesszük a rozmaringot és 180 ⁰C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Menet közben a tisztított burgonyát felszeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük. A paprikák belsejét kiszedjük és a hagymával együtt metéltre vágjuk. Olajon a hagymát, a paprikát és a lecsepegtetett főtt burgonyát megsütjük. Köretként tálaljuk az oldalas mellé, friss rozmaringgal díszítjük.

 

sertésoldalas 0,80 kg 1600 Ft/kg 1 280 Ft
lilahagyma  0,20 kg 300 Ft/kg 60 Ft
pirospaprika 0,20 kg 780 Ft/kg 156 Ft
zöldpaprika 0,20 kg 699 Ft/kg 140 Ft
burgonya  0,60 kg 200 Ft/kg 120 Ft
zsír 0,10 kg 1200 Ft/kg 120 Ft
       
      1.880 Ft.: 4=  470 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben