Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Illatos kacsamáj, szalmaburgonyaágyon

Hozzávalók:
(4 személyre)(800 kcal/fő)

  •  
  • 80 dkg pecsenye kacsamáj
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 cs. kakukkfű
  • 2 ek. olívaolaj
  • olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A májat megmossuk, a kakukkfűvel együtt serpenyőbe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, alacsony hőfokon mind a két oldalát megsütjük, sóval meghintjük, és bekenjük a menetközben kevés olajon felhevített, zúzott fokhagymával. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerint fokhagymával, kockázott pritaminpaprikával és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

 

kacsamáj 0,80 kg 1300 Ft/kg 1040 Ft.
burgonya 0,80 kg 300 Ft/kg 240 Ft.
fokhagyma 0,08 kg 1500 Ft/kg 130 Ft.
kakukkfű 1 csomó 400 Ft/cs. 400 Ft.
olívaolaj 0,04 l 2 585 Ft/l 103 Ft.
       
      1915 Ft: 4= 480 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben