desszert meggyes diós kuglóf

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

2 tasak vaníliás cukor

1 db tojás (tésztához)

1 db tojás (kenéshez)

2 ek. olívaolaj

5 dkg mazsola

20 dkg magozott meggybefőtt

5 dkg darált dió

egy csipet só

 

Elkészítési mód:

Dagasztógépbe rakjuk a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, az olajat, a cukrokat, a tojást és a szódabikarbónát. Addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. A gépben 30 percig pihentetjük, majd újra összedolgozzuk. Egy tálat kilisztezünk, a tésztát belerakjuk és meleg helyre tesszük, kb.1 óráig állni hagyjuk, amíg kétszeresére megkel. A tésztát lisztezett deszkára rakjuk, gyújtófával elterítjük, megszórjuk mazsolával, dióval és a lecsepegtetett meggyel, majd óvatosan átgyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, lisztes kézzel csíkokra pederjük és hármas fonással megfonjuk. Vajjal kikent kuglóformába tesszük, melynek a közepe lyukas és felvert tojással megkenjük. 150 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép barnára sütjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben