Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos malacpecsenye, pezsgős káposztával és rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre) (900 kcal/fő)


• 80 dkg bőrös malackaraj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 szál rozmaring
• 1 dl olaj
• só

 

Elkészítési mód:
A malackarajt 4x20 dkg-os szeletre vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Megszórjuk karikákra vágott fokhagymával, majd rárakjuk a friss rozmaringszálat, sóval meghintjük és 1 dl vizet öntünk hozzá. Alufóliával légmentesen befedjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig gőzöljük. Az alufóliát leszedjük róla, olajjal meglocsoljuk, azután 150 °C-on mind a két oldalát szép aranybarnára sütjük, úgy hogy a bőre ropogós legyen.


Pezsgős káposzta
Hozzávalók:
(4 személyre)


• 1 fej vöröskáposzta
• 1 ek. olaj
• 5 dkg cukor
• 1 ek. ecet
• 1 dl száraz pezsgő
• só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:
A torzsájától megtisztított káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Az olajon a cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk), majd beletesszük a kinyomkodott vöröskáposztát. Beízesítjük ecettel, sóval, őrölt köménnyel, azután felöntjük pezsgővel és fedő alatt puhára pároljuk.

 

Rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)


• 30 dkg rizs
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 ek. olaj
• só

 

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.

Rozmaringos malacpecsenye, pezsgős káposztával és rizzsel  (4 személyre)  
       
bőrös malackaraj 0,80 kg 2480 Ft/kg 1984 Ft.
fokhagyma 0,04 kg 1500 Ft/kg 65 Ft.
rozmaring 1 cs 200 Ft/cs. 200 Ft.
olaj 0,1 l 440 Ft/l 44 Ft.
       
Pezsgős káposzta
       
vöröskáposzta 1 kg 299 Ft/kg 299 Ft.
olaj 0,02 l 440 Ft/l 8 Ft.
cukor 0,05 kg 205 Ft/kg 10 Ft.
ecet 0,02 l 199 Ft/l 5 Ft.
száraz pezsgő 0,1 l 1293 Ft/l 130 Ft.
       
Rizs
       
rizs 0,30 kg 560 Ft/kg 168 Ft.
vöröshagyma 0,20 kg 239 Ft/kg 48 Ft.
olaj 0,04 l 440 Ft/l 16 Ft.
       
      2977 Ft: 4 = 745 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben