Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Omlós fehérpecsenye burgonyafánkkal, erdei gyümölcsmártással

 

Fehérpecsenye
Hozzávalók:

  •  
  • (4 személyre) (890 kcal/fő)
  • 80 dkg marha fehérpecsenye
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • só, bors


Elkészítési mód:
A fehérpecsenyét egészben bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük és min. 5 napig hűtőben érleljük. Tepsibe rakjuk, 2 dl vízzel felöntjük, majd 200 °C-os előmelegített sütőben puhára pároljuk, kivesszük a fóliából, meglocsoljuk olajjal és 150 °C-on aranybarnára sütjük. Felszeleteljük és burgonyafánkkal tálaljuk, mellé krémes erdei gyümölcsmártást kínálunk. Igény szerint erdei gyümölccsel díszítjük!


Burgonyafánk
Hozzávalók:
(4 személyre)

  •  
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. só
  • olaj a sütéshez


A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Erdei gyümölcsmártás
Hozzávalók:
(4 személyre)

 

  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (mirelit)
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • ½ dl tejszín
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 mk. őrölt szegfűszeg
  • egy csipet só


Elkészítési mód:
Vajon megpároljuk a gyümölcsöket, majd hozzáöntjük a tejet. Felforraljuk, beízesítjük cukrokkal, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a krémhez és egy forralás után tálaljuk.
 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Omlós fehérpecsenye burgonyafánkkal, erdei gyümölcsmártással  (4 személyre)
       
Fehérpecsenye      
       
marha fehérpecsenye 0,80 kg 2800 Ft/kg 2240 Ft.
olaj 0,04 l 440 Ft/l 18 Ft.
Mustár 0,05 kg 713 Ft/kg 36 Ft.
       
Burgonyafánk 
       
burgonya 0,50 kg 299 Ft/kg 150 Ft.
finomliszt 0,30 kg 155 Ft/kg 46 Ft.
tej 0,1 l 240 Ft/l 24 Ft.
tojás 3 db 48 Ft/db 144 Ft.
cukor 0,01 kg 205 Ft/kg 2 Ft.
élesztő 0,02 kg 1200 Ft/kg 24 Ft.
olívaolaj  0,04 l 1800 Ft/l 90 Ft.
olaj 0,50 l 440 Ft/l 220 Ft.
       
Erdei gyümölcsmártás 
       
vegyes erdei gyümölcs (mirelitt) 0,30 kg 2198 Ft/kg 659 Ft.
vaj 0,03 kg 2495 Ft/kg 75 Ft.
olaj 0,04 l 440 Ft/l 18 Ft.
cukor 0,04 kg 205 Ft/kg 8 Ft.
vaníliás cukor 1 t. 20 Ft/t. 20 Ft.
tej 0,1 l 240 Ft/l 24 Ft.
tojás 1 db 48 Ft/db 48 Ft.
tejszín 0,05 l 1200 Ft/l 60 Ft.
őrölt fahéj 0,001 kg 2 933 Ft/kg 3 Ft.
őrölt szekfűszeg 0,001 kg 14 950 Ft/kg 15 Ft.
       
      3924 Ft: 4 = 981 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben