Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált rozmaringos kacsasült lencsével és sülttökkel

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (720 kcal/fő)

 

  • 4 db pecsenyekacsa comb
  • 2 db pecsenyekacsa mell
  • 10 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 40 dkg lencse
  • 1 db sütőtök
  • 1 üveg szilvabefőtt

 

Elkészítési mód:

A combot és a mellet megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a rozmaringot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két órán keresztül konfitáljuk (60°C-on abáljuk). Tepsibe rakjuk, és 300 °C-on rövid idő alatt aranybarnára pirítjuk. A lencsét babérlevéllel és sóval fűszerezve megfőzzük, liszttel meghintjük, amikor a liszt elolvad a tetején egy forralás után simára keverjük. Közben a tököt jól megmossuk, kimagozzuk, alufóliába tekerjük és sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd kockákra vágjuk és köretként kínáljuk a lencsével, a felszeletelt kacsamell és a kacsacomb mellé. Rozmaringgal díszítve szilvabefőttel, egészben sült koktélparadicsommal esztétikusan tálaljuk.

 

pecsenyekacsa comb 0,60 kg 2090 Ft/kg 1254 Ft.
pecsenyekacsa mell 0,40 kg 2700 Ft/kg 1080 Ft.
zsír 0,10 kg 800 Ft/kg 80 Ft.
vöröshagyma 0,20 kg 239 Ft/kg 48 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 1500 Ft/kg 30 Ft.
rozmaring 1 cs 200 Ft/cs. 200 Ft.
lencse 0,40 kg 398 Ft/kg 160 Ft.
sütőtök 1 kg 249 Ft/kg 249 Ft.
szilvabefőtt 1 ü. 389 Ft/ü. 389 Ft.
       
      3490 Ft: 4 = 873 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben