Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Különleges fasírt kelkáposzta főzelékkel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Különleges fasírt kelkáposzta főzelékkel (980 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg bio szürkemarha darált comb
  • 30 dkg bio mangalica darált comb
  • 5 db zsemle
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 levél friss bazsalikom
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk. őrölt kalocsai piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítési mód:
A zsemléket egy tálba tesszük és annyi langyos vizet, öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet enyhén kinyomkodjuk. Turmixgépbe belerakjuk és hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a friss bazsalikomlevelet, az olívaolajat, a zsemlemorzsát, valamint a fűszereket és az egészet krémesre turmixoljuk. Jó ízesnek kell lennie, ezért javaslom, kóstolják meg. Ehhez a masszához hozzáadjuk a darált húsokat és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény tegyünk még bele zsemlemorzsát. (Megj.: Én soha nem használok hozzá tojást.) A húsmasszából lapos korongokat készítünk és egy tálcára kiöntött zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben az olajat felforrósítjuk és a húspogácsákat kisütjük.

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 fej kelkáposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó friss kapor
  • só, vegeta

Elkészítési mód:
A kelkáposztát felszeleteljük, jól átmossuk és forró vízzel leforrázzuk, a burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A káposztával együtt egy lábosba rakjuk, felöntjük vízzel, sóval, köménnyel beízesítjük és puhára főzzük. Menet közben a vajat felhevítjük, belerakjuk a karikákra vágott fokhagymát és a finomra vágott kaprot. Enyhén megpirítjuk és hozzáadjuk a lisztet, apránként felöntjük a tejjel, majd állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg sima bársonyos mártást nem kapunk, utána hozzákeverjük a tejfölt és ezzel besűrítjük a megfőtt burgonyás kelkáposztát. Kevergetés mellett készre főzzük és a bio húsokból készült különleges fasírt mellé köretként tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben