Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonyás hús gyomai módra

Hozzávalók:
(4 személyre) (920 kcal/ fő)

 

  • 40 dkg fehérpecsenye
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db pritamin paprika
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg édes őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors


Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a szalonnát, a paprikát, a héjától tisztított, forrázott paradicsomot kockákra vágjuk, a zsír felén az egészet megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön egy szaftos marhapörköltet készítünk. Menet közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zsír másik felével a tarhonyát megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítjük, állandó kevergetés mellett megfőzzük, majd a marhapörkölttel összekeverjük. Formába öntve esztétikusan tálaljuk.

marha fehérpecsenye 0,40 kg 3800 Ft/kg 1520 Ft.
császárszalonna 0,05 kg 2400 Ft/kg 120 Ft.
házi tarhonya 0,25 kg 1100 Ft/kg 275 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 199 Ft/kg 19 Ft.
paradicsom 0,20 kg 670 Ft/kg 134 Ft.
pritamin paprika 0,15 kg 900 Ft/kg 135 Ft.
burgonya 0,50 kg 250 Ft/kg 125 Ft.
édes őrölt paprika 0,03 kg 3500 Ft/kg 105 Ft.
fokhagyma 0,02 Kg 1400 Ft/kg 28 Ft.
sertészsír 0,05 kg 1100 Ft/kg 55 Ft.
       
      2516 Ft: 4  = 629 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben