Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Pácolt sertéstarja vargánya gombás metélt tésztával

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)

 

 

  • 80 dkg filézett sertéstarja
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dkg babérlevél
  • 0,5 dkg egész feketebors
  • 50 dkg vargányagomba
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg metélt tészta
  • 1 dl olaj

 

Elkészítési mód:
A filézett tarját sóval bedörzsöljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a feketeborsot, majd felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. 72 óráig hűtőben érleljük. Közben a vöröshagymát finomra, a gombát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, sóval ízesítjük, majd összekeverjük az enyhén sósvízben megfőzött, leszűrt tésztával. Az érlelt tarját a páclével együtt serpenyőben felhevítjük, majd 1 órán keresztül alacsony tűzön konfitáljuk. Kivesszük az edényből, lecsepegtetjük, felszeleteljük, és vajban puhára pároljuk. A gombás metélttel esztétikusan díszítve tálaljuk.

 

.

sertéstarja filé 0,80 kg 1400 Ft/kg 1120 Ft.
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft.
babérlevél 0,005 kg 9800 Ft/kg 49 Ft.
egész feketebors 0,005 kg 3800 Ft/kg 19 Ft.
vargánya gomba 0,50 kg 2600 Ft/kg 1300 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 199 Ft/kg 19 Ft.
metélt tészta 0,30 kg 1199 Ft/kg 360 Ft.
olaj 0,1 l 379 Ft/l 38 Ft.
       
      3030 Ft: 4= 758 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben