Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertésfasírt kapros burgonyás kelkáposzta-főzelékkel

Fasírt:

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

  •  
  • 60 dkg darált sertéslapocka
  • 3 db zsemle
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dkg édes őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 dl olaj (sütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:
A zsemléket feldaraboljuk, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd amikor megszívta magát, a vizet leöntjük róla és enyhén kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az olívaolajat, és két evőkanál zsemlemorzsát, ráütjük a tojást. Sóval borssal paprikával fűszerezzük, majd összegyúrjuk a darálthússal. Ha nem elég kemény tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából lapos korongokat készítünk, melyeket zsemlemorzsában megforgatjuk. A menet közben felforrósított olajban a húspogácsákat aranybarnára sütjük, azt követően a főzelék mellé esztétikusan tálaljuk.

 

Kapros burgonyás kelkáposzta főzelék


Hozzávalók: (4 személyre)

 

 

  • 1 fej kelkáposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó friss kapor


Elkészítési mód:
A kelkáposztát felszeleteljük, jól átmossuk, és forró vízzel leforrázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd edénybe rakjuk. Felöntjük vízzel, sóval, köménnyel ízesítjük és puhára főzzük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, liszttel megszórjuk, enyhén megpirítjuk, és apránként felöntjük a tejjel. Állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg sima bársonyos mártást nem kapunk, tejföllel dúsítjuk, majd hozzáadjuk a megfőtt burgonyás kelkáposztát. Egy forralás után a fasírt mellé kaporral díszítve kínáljuk.
 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Sertésfasírt kapros burgonyás kelkáposzta főzelékkel (4 főre)      
       
Fasírt      
       
darált sertéslapocka 0,60 kg 1600 Ft/kg 960 Ft
zsemle  3 db 30 Ft/db 90 Ft
zsemlemorzsa 0,10 kg 498 Ft/kg 50 Ft
tojás 2 db 48 Ft/db 96 Ft
petrezselyemzöld 1 cs. 149 Ft/cs. 149 Ft
édes őrölt paprika 0,01 kg 3800 Ft/kg 38 Ft
fokhagyma 0,02 kg 1400 Ft/kg 28 Ft
olívaolaj 0,02 l 1800 Ft/l 36 Ft
olaj 0,20 l 420 Ft/l 84 Ft
       
      1531:4 = 383 Ft/fő
Kapros burgonyás kelkáposzta főzelék       
       
kelkáposzta 1 kg 399 Ft/kg 399 Ft
burgonya 0,60 kg 270 Ft/kg 162 Ft
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft
liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft
tej 0,20 l 240 Ft/l 48 Ft
tejföl 0,20 kg 700 Ft/kg 140 Ft
őrölt kömény 0,002 kg 3 950 Ft/kg 8 Ft
fokhagyma 0,02 kg 1400 Ft/kg 28 Ft
kapor 1 cs. 120 Ft/cs. 120 Ft
       
      1038:4 = 260 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben