Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szürkemarha gombás borjútokány rizi-bizivel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Gombás szürkemarhaborjú-tokány rizi-bizivel (370 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg szürkemarhaborjú-comb
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 10 dkg mangalica-császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. majoránna
  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:
A hagymát finomra, a szalonnát, a húst és a gombát hosszú metéltre (csíkokra) vágjuk. A szalonnacsíkokat, a hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Majoránnával, sóval, borssal beízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Rizi-bizivel tálaljuk.

Köret:
 

Rizi-bizi (380kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben