Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Csirkecombok magyarosan galuskával

Hozzávalók:
(4 személyre) (850 kcal/ fő)

  • 8 db csirkecomb
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db. kápia paprika
  • 2 db. tv paprika
  • 4 db. paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg édes őrölt paprika
  • só, őrölt kömény


Galuska:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. olaj

 

Elkészítési mód:
A tisztított hagymát kockára, a paprikákat hosszára vágjuk, zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük őrölt pirospaprikával. Belerakjuk a csirkecombokat, egy keverés után hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot és zsírjára sütjük. Sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. 2 liter forrásban lévő enyhén sós vízbe galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük. Köretként tálaljuk a magyaros csirkecombok mellé. Ízlés szerint díszítjük.

csirkecomb 0,80 kg 1100 Ft/kg 880 Ft.
zsír 0,05 kg 900 Ft/kg 45 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 199 Ft/kg 20 Ft.
kápia paprika 0,20 kg 760 Ft/kg 152 Ft.
tv paprika 0,20 kg 900 Ft/kg 180 Ft.
paradicsom 0,40 kg 650 Ft/kg 260 Ft.
fokhagyma 0,01 kg 1400 Ft/kg 14 Ft.
édes őrölt paprika 0,02 kg 3500 Ft/kg 70 Ft.
       
      1623:4 = 406 Ft/fő
Galuska 4 főre      
       
liszt 0,30 kg 155 Ft/kg 46 Ft.
tojás 3 db 48/db 144 Ft.
tej 0,10 l 220 Ft/l 22 Ft.
olaj 0,02 l 379 Ft/l 8 Ft.
       
       
      220:4 = 55 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben