Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos mangalica szűzpecsenye burgonyalepénnyel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Rozmaringos mangalica szűzpecsenye burgonyalepénnyel

Rozmaringos mangalica szűzpecsenye burgonyalepénnyel (300kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg mangalica szűzpecsenye
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 1 szál friss rozmaring

Elkészítési mód:

A mangalicazsírt felhevítjük, belerakjuk a friss rozmaringszálat, az előre besózott szűzpecsenyét egészben és lassú tűzön megpirítjuk. Felszeletelve tálaljuk és meglocsoljuk a pecsenyelével.

Burgonyalepény (260 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 3 ek. olaj

Elkészítési mód:

Tisztítsuk meg és reszeltjük le a burgonyát, majd sóval ízesítsük. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, öntsük bele a reszelt burgonyát és simítsuk el, kb. 3-4 cm vastagságra. Közepes lángon kb. 10-12 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 10-12 percig süssük addig míg szép aranysárga nem lesz. 4 adagra vágjuk és köretként tálaljuk a szeletelt mangalica szűzpecsenye mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben