Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Lazac pirított mandulával, burgonyával, párolt zöldségekkel

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)

 

 

  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. angol zeller
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg kapribogyó
  • 10 dkg mandula
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  •  

Elkészítési mód:
A tisztított lazacfilét felszeleteljük, sóval és borssal bedörzsöljük, kevés olajon, bőrén, lassú tűzön megsütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Ezt követően leszűrjük, lecsepegtetjük, összetörjük, majd serpenyőben vajjal összekeverjük és köretként tálaljuk a hal mellé az enyhén sós vízben párolt zöldségekkel együtt. Tálalásnál pirított, tört mandulával megszórjuk a lazacot.

 

lazacfilé 0,60 kg 6220 Ft/kg 3732 Ft.
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft.
zeller 1 cs. 499 Ft/cs 499 Ft.
sárgarépa 0,10 kg 299 Ft/kg 30 Ft.
koktélparadicsom 0,20 kg 1596 Ft/kg 320 Ft.
burgonya 1 kg 279 Ft/kg 279 Ft.
mandula 0,10 kg 5990 Ft/kg 599 Ft.
kapribogyó 0,05 kg 5490 Ft/kg 275 Ft.
olaj 0,03 l 379 Ft/kg 12 Ft.
      5871:4 = 1470 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben