Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Bazsalikomos sertéskaraj zöldborsóval és párolt vörösbabbal

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (820 kcal/fő)

 

 

  • 80 dkg sertéskaraj filé
  • 1 doboz vörösbab (konzerv)
  • 1 cs. friss bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • olaj
  •  

Elkészítési mód:

A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk majd tepsibe rakjuk. Bazsalikomlevéllel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, 1 dl. vizet öntünk alá, azután alufóliával hermetikusan lezárjuk. 200 °C-os előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, majd levesszük róla az alufóliát, a bazsalikomleveleket leszedjük és aranybarnára sütjük. A babot vajon megpároljuk és esztétikusan tálaljuk a hús és a rizibizi mellé.

 

 

 

Rizi-bizi
Hozzávalók:
(4 személyre)

 

 

  • 20 dkg jázminrizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dkg vaj

 

Elkészítési mód:
A rizst megmossuk, 1l enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a vajon megpárolt zöldborsóval.

sertéskaraj filé 0,80 kg 1600 Ft/kg 1280 Ft.
vörösbab (konzerv) 1 doboz 449 Ft 449 Ft.
friss bazsalikom 1 cs 399 Ft/cs 399 Ft.
vaj 0,05 kg 2495 Ft/kg 125 Ft.
olaj 0,05 l 379 Ft/l 18 Ft.
       
Rizi-bizi   (4 főre)      
       
jázminrízs 0,20 kg 649 Ft/kg 130 Ft.
zöldborsó 0,20 kg 620 Ft/kg 124 Ft.
vaj 0,03 kg 2495 Ft/kg 74 Ft.
       
      2599:4 =  650 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben