Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tojással töltött csirkemellfilé zöld burgonyapürével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Tojással töltött csirkemellfilé zöld burgonyapürével

Tojással töltött csirkemellfilé zöld burgonyapürével (520 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 4 db tojás
  • 3 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét éles késsel bevágjuk és szétterítjük, folpackon keresztül óvatosan kiklopfoljuk, megsózzuk. A jó keményre főzött, héjától megtisztított egész tojásokat rárakjuk, feltekerjük, sóval bedörzsöljük. Alufóliába becsomagoljuk, tepsibe rakjuk, majd 1 dl vízzel meglocsoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kicsomagoljuk, olívaolajjal meglocsoljuk és a sütőben azonos hőfokon szép aranybarnára sütjük.

Zöld burgonyapüré

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben egészben feltesszük főzni. Ha puhára főtt, öntsük le a sós vizet róla, és burgonyanyomóval áttörjük. Az áttört forró burgonyapüréhez hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, beízesítjük sóval, majd habverővel simára keverjük. Menet közben a petrezselyemzöldjét leturmixoljuk és hozzáadjuk a püréhez, lassú tűzön összefőzzük. A tojással töltött felszeletelt hús mellé ízlésesen díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben