topbar
fejlec01

 foetel Sertésszűzérmék petrezselymes vajas burgonyával meggyszósszal

Hozzávalók: (4 személyre) (450 kcal/ fő)

50 dkg sertés szűzérme

1 szál rozmaring

80 dkg burgonya

1 csokor petrezselyemzöld

1 ek. liszt

1 dl olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

A húst 8 db érmére szeleteljük, megsózzuk és folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és olajban pirosra sütjük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A finomra vágott friss petrezselyemzöldjét vajban megfuttatjuk és hozzáadjuk a főtt burgonyát. Sóval után ízesítjük, összekeverjük és köretként tálaljuk a hús mellé.

 

Meggyszósz (260 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg magozott meggy

5 dkg vaj

1 dl tej

1 csipet fahéj

2-3 szem szegfűszeg

1 dl tejföl

1 ek. cukor

2 t. vaníliás cukor

1 ek. liszt

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a magozott meggyet. Pár percig pároljuk, megszórjuk liszttel, összekeverjük és felöntjük a tejjel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt. Beízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a cukrokkal és egy csipet sóval. A szűzérmék és a sós burgonya mellé tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben