Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertés szűzérmék főtt burgonyával, meggyszósszal

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 Sertés szűzérmék főtt burgonyával, meggyszósszal

Sertés szűzérmék petrezselymes-vajas burgonyával, meggyszósszal

Hozzávalók: (4 személyre) (450 kcal/ fő)

  • 50 dkg sertés szűzérme
  • 1 szál rozmaring
  • 80 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:
A húst 8 db érmére szeleteljük, megsózzuk és folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és olajban pirosra sütjük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A finomra vágott friss petrezselyemzöldjét vajban megfuttatjuk és hozzáadjuk a főtt burgonyát. Sóval után ízesítjük, összekeverjük és köretként tálaljuk a hús mellé.

Meggyszósz (260 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg magozott meggy
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a magozott meggyet. Pár percig pároljuk, megszórjuk liszttel, összekeverjük és felöntjük a tejjel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt. Beízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a cukrokkal és egy csipet sóval. A szűzérmék és a sós burgonya mellé tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben