Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg sertés szűzpecsenye
20 dkg liszt
10 darált mandula
3 db tojás
2 dl sör
2 dl olaj (sütéshez)
só, bors
Saláta:
1 fej saláta
1 db kígyóuborka
1 csomó retek
1 db citrom
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 kávéskanál méz
1 kanál dijoni mustár
só
Elkészítési mód:
A sertés szűzpecsenyét 8 szeletre vágjuk, majd besózzuk. Húskalapáccsal folpack-on keresztül kiklopfoljuk. (Megj.: Azért tesszük rá a húsra, hogy ne fröcsköljön szét.) A lisztet a tojássárgájával, a darált mandulával valamint a sörrel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan állandó kevergetés mellett, hozzáadjuk a mandulás tésztához. Ebbe mártogatjuk a hús szeleteket és forró olajban aranysárgára sütjük.
Saláta:
A fejessalátát darabokra tépkedjük, felaprítjuk az uborkát és a retket, összekeverjük, majd egy fém tálcára tálaljuk. Menet közben elkészítjük a dressinget. Habverővel összekeverjük az olajat, a balzsamecetet, a dijoni mustárt, a mézet, a sót és ráöntjük a salátára. Tálalásnál a mandulás bundás szűzérméket ráhelyezzük a salátára és citrommal ízlésesen díszitjük.