Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertés szűzérmék mandulás bundában, salátaágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 20 dkg liszt
  • 10 darált mandula
  • 3 db tojás
  • 2 dl sör
  • 2 dl olaj (sütéshez)
  • só, bors

Saláta:

  • 1 fej saláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csomó retek
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 kanál dijoni mustár

Elkészítési mód:
A sertés szűzpecsenyét 8 szeletre vágjuk, majd besózzuk. Húskalapáccsal folpack-on keresztül kiklopfoljuk. (Megj.: Azért tesszük rá a húsra, hogy ne fröcsköljön szét.) A lisztet a tojássárgájával, a darált mandulával valamint a sörrel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan állandó kevergetés mellett, hozzáadjuk a mandulás tésztához. Ebbe mártogatjuk a hús szeleteket és forró olajban aranysárgára sütjük.
Saláta:
A fejessalátát darabokra tépkedjük, felaprítjuk az uborkát és a retket, összekeverjük, majd egy fém tálcára tálaljuk. Menet közben elkészítjük a dressinget. Habverővel összekeverjük az olajat, a balzsamecetet, a dijoni mustárt, a mézet, a sót és ráöntjük a salátára. Tálalásnál a mandulás bundás szűzérméket ráhelyezzük a salátára és citrommal ízlésesen díszitjük.
    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben