Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulyka pecsenye kakukkfüves gombamártással makaróni ágyon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 30 dkg makaróni
  • só, vegeta, bors
  • 3 szál friss kakukkfű

Elkészítési mód:

Egy lábosban 1 dl olíva olajat felforrósítunk, beletesszük a kicsontozott pulyka felsőcombokat. Megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet és a friss kakukkfüvet. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük. Ezt kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk kb. 30 percig. Befejezésül zsírjára pirítjuk. A húsokat kivesszük a lábasból, félre rakjuk. A pecsenyelevet leszűrjük és egy serpenyőbe öntjük, majd apróra vágott gombát adunk hozzá, amit készre párolunk, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. Egy tálban a lisztet és a tejfölt simára keverjük. A forró gombás pecsenyeléből 1 merőkanállal hozzáadunk, ezt alaposan eldolgozzuk és ezzel behabarjuk a gombás pecsenye levünket. Egyet forralunk még rajta, és belerakjuk a sült pulykapecsenyét. Menet közben forró, sós vízben megfőzzük a makarónit. Tálalásnál alulra tesszük a makarónit, ráhelyezzük a pecsenyéket és leöntjük a gombamártással. Meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben